Aquest dia tan especial ve del 8 de març del 1875 quan es va produir una manifestació per la desigualtat salarial en comparació amb els seus companys en una fàbrica tèxtil de Nova York, cosa que va propiciar la creació del primer sindicat femení de la història i un punt d'inflexió per a la lluita contra la desigualtat.



ROSA PARKS

(1913-2005)

L'1 de desembre de 1955, Rosa Parks es va negar a cedre el seu asiento a un home blanc en un autobús de la ciutat de Montgomery, a Alabama. El seu gest va desencadenar nombroses protestes contra la segregació racial a EEUU.





FRIDA KAHLO


(1907-1954)

Frida Kahlo va ser una pintora de nacionalitat mexicana que ha estat considerada una de les principals representants de l'art del segle XX. Va destacar per la seva originalitat, la utilització d'elements simbòlics i l'observança de l'estètica popular mexicana.





Emmeline Pankhurst Goulden


(1858 - 1928) 

Emmeline Pankhurst va ser una activista política britànica que va lluitar pels drets de les dones. Va liderar el moviment conegut com a moviment sufragista que va permetre a les dones obtenir el dret a votar al Regne Unit.





Concepción Arenal


(1820 - 1893)

El 1870, Concepción Arenal va fundar La Voz de la Caridad, un diari que al llarg dels seus catorze anys de vida va utilitzar per denunciar els abusos i immoralitats presents tant en hospicis com en presons de l'època i que va aconseguir convertir-se en una publicació de referència a nivell europeu.




Simone de Beauvoir 


(1908 - 1986)

A més de ser l'autora de nombroses novel·les i assajos filosòfics, va tenir una participació important en la vida política de la seva època. Juntament amb J.P. Sartre va fundar la revista Les temps modernes, un referent cultural i polític del pensament francès de la segona meitat del segle XX.















Comentaris

Publica un comentari a l'entrada